هر چیزی که لازم است در مورد عوامل قرمزی پوست و راه های درمان آن بدانید

قرمزی پوست به دلایل مختلفی ایجاد می شود. برای درمان قرمز شدن پوست صورت باید ابتدا علت  آن را بیابید و سپس برای درمان اقدام کنید از این رو در این مقاله ابتدا به بررسی دلایل آن می پردازیم و بعد سراغ روش های درمانی می رویم. اگر شما هم می خواهید بدانید دلیل این اتفاق چیست و برای درمان آن چه کار باید کرد تا انتهای مقاله با ما همراه باشید.

علت قرمزی پوست صورت

پوست صورت به دلایل مختلفی دچار قرمزی می شود که مهم ترین علت های قرمز شدن پوست شامل موارد زیر می شود:

روزاسه علت قرمزی و سوزش پوست صورت

التهاب و قرمزی پوست صورت ممکن است به دلیل بیماری روزاسه باشد‌. شاید بپرسید بیماری روزاسه چیست؟ روزاسه یک بیماری مزمن پوستی است که با قرمزی پوست صورت در نواحی بینی، گونه، پیشانی و چانه همراه است. آکنه روزاسه بیشتر در افراد میان سال اتفاق می افتد. متاسفانه درمان قطعی برای این بیماری وجود ندارد اما ژل بریمونیدین، لیزر درمانی و آنتی بیوتیک ها می توانند  شدت علائم را کاهش دهند.

بیماری روزاسه

لوپوس

علت قرمزی پوست بدن ممکن است بیماری لوپوس باشد. لوپوس نوعی بیماری خود ایمنی است که در آن سیستم ایمنی بدن به اشتباه به اندام ها و بافت های خودی حمله می کند. افراد مبتلا به این بیماری، پوست صورت، گردن و سرشان دچار قرمزی و تورم پروانه ای شکل می گردد. از علائم دیگر این بیماری می توان به درد مفاصل، خستگی، اضطراب، حالت تهوع و خلق افسرده اشاره کرد. برای این بیماری درمان قطعی وجود ندارد ولی با دارو درمانی و تغییر سبک زندگی قابل کنترل است.

لوپوس علت قرمزی پوست

آفتاب سوختگی علت قرمز شدن پوست زیر چشم

یکی از شایع ترین دلایل قرمزی پوست، آفتاب سوختگی است. اگر از پوست خود در برابر آفتاب محافظت نکنید و کرم ضد آفتاب صورت نزنید، دچار آفتاب سوختگی می شوید. به غیر از آفتاب سوختگی، سوختگی های دیگر از جمله سوختگی حرارتی، شیمیایی، الکتریکی،تابشی و سوختگی در اثر اصطکاک باعث قرمز شدن پوست می شود.

آفتاب سوختگی علت قرمزی پوست

زونا

یکی دیگر از دلایل قرمزی پوست زونا است. زونا یک عفونت ویروسی است که در اثر آن بثورات قرمز رنگ یا تاول روی پوست ایجاد می شود. این بثورات بیشتر در بالاتنه ایجاد می شوند اما در قسمت های دیگر بدن مانند صورت و  چشم ها هم ممکن است به وجود آیند. زونا با سوزش یا مومور شدن آغاز می شود که در بعضی موارد بسیار دردناک و آزاد دهنده است.

زونا

فولیکولیت

فولیکولیت یک بیماری پوستی شایع است که باعث بروز قرمزی می شود. در این بیماری فولیکول های مو ملتهب می شوند. عامل این بیماری عفونت باکتریایی یا قارچی است. از علائم دیگر این عارضه خارش، حساس شدن پوست آسیب دیده به لمس، ایجاد تاول چرکی می توان اشاره کرد.

فولیکولیت علت قرمزی پوست سر

سلولیتیس ( عفونت بافت)

سلولیتیس یک عفونت باکتریایی خطرناک است که بافت های عمیق پوست را تحت تاثیر قرار می دهد و باعث قرمزی پوست، تورم و حساسیت می شود. اگر سلولیتیس درمان نشود عوارض شدیدی مانند عفونت خونی را بدنبال خواهد داشت.

سلولیتیس

درماتیت تماسی آلرژیک علت خشکی و قرمزی پوست صورت

این مشکل پوستی هنگامی رخ می دهد که پوستتان در معرض تماس با مواد حساسیت زا و محرک ها مانند مواد آرایشی، صابون، برخی گیاهان و فلزات و برخی رایحه ها قرار بگیرد. این مشکل به سادگی و با دوری از مواد محرک و حساسیت زا درمان می شود. کسانی که دچار خشکی پوست در فصل پاییز هستند و به سرما آلرژی دارند مستعد درماتیت هستند

درماتیت

درماتیت آتوپیک

درماتیت آتوپیک که به آن اگزمای آتوپیک نیز می گویند، علت قرمزی پوست کودک است. از علائم دیگر درماتیت آتوپیک خارش، تورم و ترک خوردن پوست است.

علت قرمزی پوست کودک

درماتیت سبورئیک

درماتیت سبورئیک یک بیماری شایع پوستی است که باعث قرمزی پوست می شود. این نوع از درماتیت بیشتر در نواحی چرب پوست مانند کف سر ایجاد می شود اما می تواند در نواحی دیگر بدن مانند صورت و قفسه سینه هم ایجاد شود.

بیماری درماتیت سبئوریک

پسوریازیس

پسوریازیس هم یکی دیگر از دلایل قرمزی است. این اختلال پوستی باعث تولید بیش از حد سلول های پوستی جدید می شود. نتیجه این بیش از حد قرمز شدن پوست، خشک شدن، پوسته پوسته شدن پوست به همراه فلی های نقره ای رنگ است. این مشکل پوستی بیشتر در آرنج، زانو یا پوست سر دیده می شود. ولی می تواند در قسمت های دیگر بدن هم بروز پیدا کند.

پسوریازیس علت قرمزی پوست

حساسیت دارویی

مصرف برخی دارو می تواند باعث ایجاد واکنش پوستی شود. این دارو ها عبارتند از:

  • داروهای ضدصرع
  • داروهای شیمی درمانی
  • پنیسیلین و آنتی بیوتیک ها
  • داروهای ضدالتهاب غیر استروئیدی مانند آسپیرین و ایبوپروفن

این حساسیت مشکلاتی نظیر قرمز شدن پوست، کهیر، خارش و تورم پوست را به وجود می آورد.

در موارد شدید، ممکن است حساسیت دارویی منجر به آنافیلاکسی شود که شرایط خطرناک و تهدید کننده برای جان شماست.

حساسیت به برخی غذاها

حساسیت به برخی غذاها مانند غذاهای تند و پر ادویه هم می تواند دلیل این اتفاق باشد. برای جلوگیری از قرمز شدن از خوردن این گونه غذاها بپرهیزید.

استرس

احساساتی چون استرس، خجالت و عصبانیت موجب قرمزی صورت می شود.

درمان قرمزی پوست در خانه

اگر می خواهید قرمزی پوست را در خانه و با کمترین هزینه از بین ببرید روش های زیر را امتحان کنید.

حتما قبل از استفاده از این روش ها تست حساسیت را طبق دستور زیر انجام دهید:

  • ابتدا ماسک را مطابق دستورالعمل درست کنید.
  • مقداری از آن را روی پوست دستتان بمالید. پیشنهاد ما آرنج است.
  • ۱۵ تا ۲۰ دقیقه صبر کنید‌.
  • اگر در این زمان علائمی چون خارش یا سوزی حس کردید نباید از ماسک استفاده کنید و باید آن را دور بریزید.

درمان التهاب و قرمزی پوست صورت با جو دوسر کلوئیدی

خواص مرطوب کنندگی، نرم کنندگی، ضدالتهابی و تسکین دهنده موجود در جودوسر کلوئیدی به درمان قرمزی صورت ناشی از خشکی و اگزما کمک می کند. همچنین این ماده سطح PH پوست را تنظیم می کند.

برای آن که بتوانید از خواص بی نظیر جودوسر برای رفع قرمزی پوست صورت بهره ببرید باید ابتدا ۲ تا ۳ قاشق غذاخوری جودوسر کلوئیدی را با مقداری آب مخلوط کنید تا خمیری چسبناک حاصل شود، خمیر حاصل را به پوستتان بزنید و بگذارید ۱۵ تا ۲۰ دقیقه بماند. بعد با آبگرم پوستتان را آبکشی کنید. برای رسیدن به نتیجه مطلوب این ماسک را هرروز استفاده کنید. همچنین می توانید ۱/۳ فنجان بلغور جو دوسر را در ظرفی بریزید و نیم لیوان آب گرم به آن اضافه کنید. ۵ دقیقه بعد یک قاشق عسل و ۲ قاشق ماست را هم به ترکیب اضافه کردن و به خوبی مخلوط کنید. ماسک شما آماده است آن را روی قسمت های آسیب دیده و دارای اگزما بمالید و بگذارید ۳۰ دقیقه بماند بعد با استفاده از یک پارچه مرطوب پوستتان را پاک کنید و با آب گرم بشویید. پوستتان که خشک شد با استفاده از یک کرم مرطوب کننده و آبرسان مناسب آن را مرطوب کنید.

جو دو سر برای درمان قرمزی پوست

 

درمان قرمزی پوست بینی با روغن اسطوخدوس

روغن اسطوخودوس هم عطر خوب و دلپذیری دارد و هم دارای خواص فراوانی از جمله خواص ضدقارچ، ضدالتهابی و ضد میکروبی است که به واسطه داشتن این خواص می تواند با عفونت های قارچی یا باکتریایی که موجب قرمزی و التهاب پوست می شوند، مبارزه کند.

برای بهرمندی از خواص روغن اسطوخودوس در رفع این مشکل ابتدا چند قطره از روغن اسطوخودوس را با چند قطره روغن زیتون یا روغن نارگیل مخلوط کنید. یک پد آرایشی تمیز یا مقداری پنبه را به آن آغشته کرده و به پوست ملتهب بمالید. ده دقیقه بعد پوستتان را با آب ولرم بشویید. برای نتیجه گیری سریع این کار رو دوبار در روز تکرار کنید.

روغن اسطوخودوس

رفع قرمزی جوش صورت با سرکه سیب

عفونت هم ممکن است باعث التهاب و قرمز شدن پوست شود. سرکه سیب با خواص ضدالتهابی خود قرمزی پوست ناشی از جوش های ملتهب، اگزما و روزاسه را رفع می کند. همچنین سرکه با خاصیت اسیدی خود پوست را ضدعفونی می کند و به همین خاطر برای درمان جوش زیر پوستی هم بسیار موثر است.

برای از بین بردن قرمزی با سرکه سیب تنها کافی است، مقداری آب و سرکه سیب خام را با هم مخلوط کنید یک توپک پنبه ای را آغشته به این محلول کرده و به نواحی قرمز پوست بمالید. اجازه دهید ۱۰ دقیقه بماند و بعد با آب ولرم آبکشی کنید. برای اثرگذاری بهتر و سریع تر این کار را هر روز انجام دهید.

همچنین می توانید ۲ قاشق چای خوری سرکه سیب، یک قاشق چای خوری عسل و یک فنجان آب را ترکیب کرده و روزی دوبار بنوشید.

سرکه سیب

درمان گیاهی قرمزی پوست صورت با چای سبز

یکی از بهترین و موثرترین روش های رفع قرمزی استفاده از چای سبز است.

چای سبز سرشار از مقادیر زیادی کاتچین است. کاتچین به دلیل داشتن خاصیت ضدالتهابی و ضدقارچی در درمان حساسیت و قرمزی پوست صورت موثر است.

یک فنجان چای سبز دم کرده و اجازه دهید خنک شود. یک دستمال تمیز را به چای سبز آغشته کنید و ده دقیقه روی پوستتان بگذارید. سپس صورتتان را بشویید. این کار را هر روز تکرار کنید تا این مشکل به طور کامل از بین برود.

چای سبز

درمان قرمزی جای جوش با عسل مانوکا

عسل به دلیل داشتن خواص ضدباکتریایی و ضدالتهابی قادر است قرمزی جای جوش را از بین ببرد.

برای رفع قرمزی صورت با عسل مانوکا تنها کافی است مقداری از آن را به نواحی آسیب دیده مالیده و اجازه دهید ۱۵ دقیقه بماند سپس صورتتان را با آب ولرم آبکشی کنید.

عسل مانوکا برای درمان قرمزی پوست

 

استفاده از ژل آلوئه ورا برای درمان قرمزی پوست همراه با خارش

یک درمان گیاهی بسیار معروف برای از بین بردن قرمزی پوست صورت استفاده گیاه آلوئه ورا است. همه ما از خواص آلوئه ورا برای پوست آگاه هستیم. این گیاه با خاصیت ضدالتهابی، آنتی اکسیدانی و التیام بخشی که دارد می تواند به کاهش قرمزی، التهاب، خارش و خشکی پوست کمک قابل توجهی کند.

آلوئه ورا بیشتر مناسب برای قرمزی های ناشی از آفتاب سوختگی، روزاسه، آکنه است.

از این ماسک برای رفع قرمزی صورت بعد از اصلاح و اپیلاسیون نیز می توانید استفاده کنید.

برای تهیه ماسک آلوئه ورا و بهره گیری از خواص آن کافی است، یک برگ آلوئه را را با چاقو تیز برش دهید و ژل داخل آن را استخراج کنید. ژل را به صورت قرمز و ملتهب خود بمالید. صبر کنید تا خشک شود و با آب ولرم آبکشی کنید. این راهکار ساده را یکبار در روز استفاده کنید تا دیگر قرمزی روی پوستتان باقی نماند.

آلوئه ورا برای قرمزی پوست

درمان قرمزی پوست با لیزر

در صورتی که روش های خانگی پاسخگو نبود می توان با استفاده از لیزر یا نور پالسی شدید (IPL) قرمزی پوست را برطرف کرد. دستگاه های لیزر و IPL نور باریکی را به سمت رگ های خونی که نمایان هستند می تابانند و گرمای ناشی از لیزر قرمزی را رفع می کند. این روش با درد خفیفی همراه است که به حدی کم است که نیاز به بخش کردن بیمار نمی باشد.

درمان لیزر

کلام آخر

با مطالعه این مطلب از مجله زیبایی و سلامت میس و مستر با علت ها و روش های درمان قرمزی پوست آشنا شدید. علاوه بر راهکارهای گفته شده رعایت نکات زیر برای رهایی از این مشکل موثر است:

  • از صابون های زمخت و مواد آرایشی دارای مواد شیمیایی استفاده نکنید.
  • از پوستتان در برابر آفتاب محافظت کنید. ( کرم ضد آفتاب بزنید و کلاه لبه دار سر کنید.)
  • از خوردن غذای تند، کشیدن سیگار و مصرف الکل بپرهیزید.
  • از هر گونه استرس دور بمانید.
  • به مقدار کافی آب بنوشید.
  • بعد از شستن صورت آن را با کرم و لوسیون مرطوب کنید.
  • محرک های پوست خود را شناسایی کنید و از آن ها دور بمانید.
  • با پوست خود به آرامی و لطافت رفتار کنید.

 

سوالات متداول

در ادامه به متداول ترین سوالات در رابطه با این مشکل پاسخ می دهیم.

برای رفع قرمزی پوست صورت چه کار باید کرد؟

برای درمان قطعی قرمزی پوست صورت ابتدا باید علت آن را شناسایی کرد و سپس اقدام به درمان نمود. برای درمان آن با توجه به علت، روش ها متفاوتی وجود دارد که تعدادی از آن ها در مقاله گفته شد.

برای شست و شوی صورت در زمانی که قرمز و ملتهب شده از چه موادی استفاده کنیم؟

برای شست و شوی پوست قرمز و ملتهب از مواد گیاهی حاوی عصاره آلوئه ورا استفاده کنید.

آیا همیشه قرمزی پوست نشانه یک بیماری پوستی است؟

خیر، همیشه اینطور نیست و گاهی این اتفاق به دلیل داشتن استرس، حساسیت به دارو، حساسیت به برخی غذاها، قرار گرفتن طولانی مدت در برابر آفتاب و… به وجود می آید.

امتیاز دهید