فهرست مطالب
- چه ترکیباتی در ضد آفتاب باعث جوش میشود؟
- روغنها و کرههای کمدوژنیک در ضد آفتاب
- روغنهای معدنی و سیلیکونها؛ باعث جوش
- بنزوفنونها در ضد آفتاب؛ باعث جوش
- PABA و سایر مواد شیمیایی در ضد آفتاب
- موم زنبور عسل و سایر مومهای گیاهی در ضد آفتاب
- نکاتی برای انتخاب کرم ضد آفتاب مناسب برای پوست جوش دار
- راهنمای انتخاب نوع ضد آفتاب که باعث جوش نشود
- سخن پایانی
- منبع
حتما شما هم به این موضوع فکر کردهاید که آیا ضد آفتاب باعث جوش میشود؟ جواب تا حدودی مثبت است. برخی از ضدآفتابها میتوانند باعث ایجاد جوش شوند. اما، این بدان معنا نیست که شما باید آن را نادیده بگیرید. استفاده از ضدآفتاب برای مراقبت از پوست و محافظت در برابر اشعه ماوراء بنفش بسیار مهم است. با اینکه نباید بدون کرم ضد آفتاب بروید، باید از تاثیرات انواع ضد آفتاب بر روی پوست خود آگاه باشید. کرم ضد آفتاب بسته به چیزی که در آن است، میتواند منافذ را مسدود کند و باعث جوش شود. بنابراین، هنگام انتخاب کرم ضد آفتاب باید محتاط باشید و فهرست مواد را با دقت بررسی کنید. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد ارتباط بین ضد آفتاب و جوش، و اینکه آیا ضد آفتاب باعث جوش میشود به خواندن ادامه دهید!
در این مقاله به سوالات زیر پاسخ خواهیم داد:
- آیا ضد آفتاب باعث جوش میشود ؟
- چه ترکیباتی در کرم ضد آفتاب ممکن است باعث جوش شود؟
- نکاتی برای انتخاب کرم ضد آفتاب مناسب برای پوست
ممکن است فکر کنید مواد فعال موجود در کرم ضد آفتاب در ایجاد جوش و آکنه مقصر هستند. اما این دور از واقعیت است. پوست شما به مواد فعال موجود در ضد آفتاب حساس نیست. این مواد واقعا پوست شما را از بین نمیبرند. پس چه چیزی باعث جوش میشود؟ این جوشها عمدتاً به دلیل سایر مواد موجود در ضد آفتاب مانند مواد نگهدارنده، عطرها و نرمکنندهها است. علاوه بر این، نگهداری نادرست کرم ضد آفتاب نیز میتواند مواد شیمیایی و مواد تشکیل دهنده را تجزیه کند و باعث بروز آکنه شود.
به عنوان مثال، اگر بطری یا تیوپ ضدآفتاب خود را داخل یک ماشین داغ یا زیر نور خورشید در کنار ساحل یا کنار استخر بگذارید، گرما باعث میشود که ترکیبات موجود در ضد آفتاب بیاثر شده و آنها را تجزیه میکند. وقتی دفعه بعد از آن استفاده کنید، ممکن است فکر کنید که کرم ضد آفتاب باعث جوش میشود درصورتیکه این محصول زیر آفتاب خراب شده است.
چه ترکیباتی در ضد آفتاب باعث جوش میشود؟
فیلترهای شیمیایی خاصی که در ضد آفتاب استفاده میشوند نیز میتوانند باعث ایجاد حساسیت و جوشهای پوستی شوند. بیایید به موادی که در ضد آفتاب باعث جوش میشود نگاهی بیندازیم. چه ترکیباتی در کرم ضد آفتاب ممکن است باعث آکنه شود؟ برخی از مواد مسدود کننده منافذ موجود در کرم ضد آفتاب ممکن است باعث جوش شوند. با این حال، به یاد داشته باشید که تجمع بیش از حد کثیفی، چربی، سبوم و سلولهای مرده پوست همراه با رشد باکتریها باعث ایجاد جوش و آکنه میشود. استفاده از محصولاتی با ترکیبات مسدود کننده منافذ میتواند وضعیت را بدتر کند. بنابراین، قبل از خرید کرم ضد آفتاب، مطمئن شوید که حاوی این مواد نباشد:
-
روغنها و کرههای کمدوژنیک در ضد آفتاب
بسیاری از ضدآفتابها حاوی موادی مانند کره کاکائو، روغن جوانه گندم، روغن سویا و روغن نارگیل هستند. اگرچه آنها مواد طبیعی هستند، اما تمایل دارند تا منافذ پوست را مسدود کنند. اگر پوست مستعد جوش زدن دارید، این مواد میتوانند انواع جوش صورت را تشدید کنند و استفاده از این ضد آفتاب باعث جوش میشود . بنابراین، از آنها اجتناب کنید. در عوض، میتوانید ضدآفتابهایی را انتخاب کنید که حاوی روغنهای آفتابگردان، جوجوبا، خولان دریایی، دانه گل رز و روغن هسته انگور هستند.
-
روغنهای معدنی و سیلیکونها؛ باعث جوش
این دو رایجترین ترکیبی هستند که در کرمهای ضدآفتاب پیدا میکنید. روغنهای معدنی و سیلیکونها اجازه نمیدهند عرق از منافذ پوست شما خارج شود. در نتیجه، عرق و کثیفی در داخل منافذ پوست به دام میافتد که در نهایت باعث تحریک و جوش میشود.
-
بنزوفنونها در ضد آفتاب؛ باعث جوش
در واقع اینها فیلترهای UV هستند که در بسیاری از کرمها و لوسیونهای ضدآفتاب پیدا خواهید کرد. رایجترین آنها اکسی بنزون و آووبنزون هستند. یک مطالعه نشان داد که اکسی بنزون ممکن است باعث ایجاد فوران پاپولووزیکولی اریتماتوز و ایجاد آلرژی نوری شود. میتوان نتیجه گرفت که بنزوفنونها در ضد آفتاب باعث جوش میشود .
-
PABA و سایر مواد شیمیایی در ضد آفتاب
اگر پوست حساس و مستعد جوش و آکنه دارید، برخی از مواد مانند پارا آمینو بنزوئیک اسید (PABA) و متوکسی سینامات که معمولا در ضدآفتاب های ضدآب یافت میشود میتوانند باعث ایجاد آکنه و جوش شوند.
-
موم زنبور عسل و سایر مومهای گیاهی در ضد آفتاب
مومهای گیاهی و موم زنبور عسل برای پوست بسیار مفید هستند و اکثرا انواع پوست میتوانند آنها را تحمل کنند. با این حال، اگر پوست حساس و مستعد آکنه دارید، این موم ها ممکن است منافذ پوست شما را بیشتر مسدود کنند و تنفس را برای پوست دشوار کنند. بنابراین برای شما این نوع ضد آفتاب باعث جوش میشود.
سعی کنید از کرم های ضد آفتاب حاوی مواد زیر هم اجتناب کنید:
- بوتیل استئارات
- دسیل اولئات
- ایزوپروپیل میریستات
- ایزوپروپیل ایزواستئارات
- ایزوپروپیل نئوپنتانوات
- میریستیل میریستات
- ایزوپروپیل پالمیتات
- اکتیل پالمیتات
- میریستیل پروپیونات
- اکتیل استئارات
- روغن نعناع یا پروپیلن گلیکول 2 (PPG-2)
همه این مواد شیمیایی میتوانند پوست مستعد آکنه را تحریک کرده و باعث ایجاد جوش شوند. به یاد داشته باشید، همه این مواد ممکن است برای پوست شما مناسب باشند یا نباشند. برخی از انواع پوست به راحتی میتوانند این مواد را تحمل کنند و برخی دیگر ممکن است اینگونه نباشند. بنابراین، مهم است که ضد آفتاب خود را هوشمندانه انتخاب کنید. در اینجا چند نکته وجود دارد که هنگام انتخاب ضد آفتاب باید به آنها توجه کنید.
نکاتی برای انتخاب کرم ضد آفتاب مناسب برای پوست جوش دار
- کرم ضد آفتابی را که میگوید «غیر کومدوژنیک» و «بدون روغن» است را بررسی کنید:
اگر در شما ضد آفتاب باعث جوش میشود باید قبل از خرید به کلمه Noncomedogenic توجه کنید. اگر نوشته شده باشد که غیر کومدوژنیک است، این بدان معناست که کرم ضد آفتاب حاوی هیچ مادهای نیست که بتواند منافذ پوست شما را مسدود کند و باعث ایجاد جوش شود. کرمهای ضد آفتاب بدون روغن به دور نگه داشتنِ چربی اضافی از پوست کمک میکنند.
- از Oxybenzone و PABA اجتناب کنید:
اگر پوست شما مستعد آکنه یا روزاسه و اگزما است یا پوست حساسی دارید از این دو ماده دوری کنید. اگر پوست فوق العاده حساس و مستعد جوش دارید، این نوع ضد آفتاب باعث جوش میشود و بهتر است از ضد آفتابهای معدنی حاوی اکسید روی یا دی اکسید تیتانیوم استفاده کنید که پوست را تحریک نمیکند.
- یک کرم روز با SPF انتخاب کنید:
اگر شما از افرادی هستید که به پوست خود اهمیت میدهید ولی ضد آفتاب باعث جوش میشود باید بدانید که مرطوب کننده برای انواع پوست بسیار مهم است و اگر کرم روز حاوی SPF باشد، پوست شما آن را دوست خواهد داشت. به جای لایه برداری از پوست با مرطوبکننده و SPF، محصولی را انتخاب کنید که هر دو را ارائه میدهد. ترکیبهای مرطوبکننده و ضدآفتاب زیادی در بازار موجود است که دارای SPF 30 یا بالاتر همراه با محافظت با طیف گستردهای هستند. آنها را بررسی کنید.
- یک کرم ضد آفتاب رنگی را انتخاب کنید:
شاید برای شما هم این سوال پیش آمده باشد که آیا ضد آفتاب رنگی باعث جوش میشود ؟ این برای کسانی است که پوست چربی دارند و از آرایش استفاده میکنند. به جای لایهبرداری از پوست با کرم پودر و کرم ضد آفتاب، یک کرم ضد آفتاب رنگی انتخاب کنید و آن را با پودر شل حاوی مواد ضد آفتاب تکمیل کنید.
راهنمای انتخاب نوع ضد آفتاب که باعث جوش نشود
اگر در مورد نوع ضد آفتابی که باید برای پوست خود انتخاب کنید سردرگم هستید و همچنان ضد آفتاب باعث جوش میشود ما در اینجا به چند نکته مهم اشاره میکنیم:
- اگر پوست خشکی دارید، کرم ضد آفتاب را برای صورت خود انتخاب کنید. برای سایر قسمتهای بدن، کرمهای ضد آفتاب مبتنی بر ژل بهترین عملکرد را دارند. برای ناحیه حساس دور چشم، کرم ضد آفتاب بهترین نتیجه را دارد.
- آکادمی پوست آمریکا همچنین دستورالعملهایی در مورد میزان استفاده از ضد آفتاب و دفعات استفاده دارد.
- بزرگسالان معمولاً به حدود 30 میلی لیتر ضد آفتاب نیاز دارند تا هر قسمت از بدن خود را بپوشاند.
- کرم ضد آفتاب را 15 دقیقه قبل از قرار گرفتن در زیر نور خورشید بمالید و هر دو ساعت یکبار یا طبق دستورالعمل روی بطری، آن را تجدید کنید. لب هایت را فراموش نکن! هنگام بیرون رفتن از بالم لب یا رژ لب با SPF استفاده کنید. بهترین بالم لب ها را در مقاله دیگری معرفی کرده ایم.
اگر برای شما استفاده از ضد آفتاب باعث جوش میشود ، به مواد تشکیل دهنده آن نگاه دقیقتری بیندازید. ضد آفتاب باعث ایجاد آکنه نمیشود. با این حال، محرکهای رایج پوست مانند عطرها، نگهدارندههای مصنوعی، رنگها و سایر مواد شیمیایی موجود در کرمهای ضد آفتاب ممکن است باعث آکنه و ایجاد جوش شوند. برخی از محصولات ممکن است حاوی نرمکنندههایی نیز باشند که اگر در پایان روز به درستی شسته نشوند، ممکن است منافذ را از بین ببرند. در حالی که نمیتوانید هنگام بیرون رفتن از کرم ضد آفتاب صرف نظر کنید، بررسی لیست مواد تشکیل دهنده به شما کمک میکند تصمیمی آگاهانه بگیرید و از مشکلات پوستی جلوگیری کنید. همچنین می توانید با یک متخصص پوست مشورت کنید و از کرم ضد آفتاب توصیه شده استفاده کنید.
سخن پایانی
در پایان خلاصه ای از آنچه در این مقاله خواندید را مرور می کنیم:
- این باور غلطی است که ضد آفتاب باعث جوش میشود .
- کرم ضد آفتاب حاوی کره کاکائو، روغن جوانه گندم، روغن سویا و روغن نارگیل ممکن است منافذ پوست شما را مسدود کنند.
- اگر پوست حساس و مستعد آکنه دارید، ضد آفتاب معدنی حاوی اکسید روی یا دی اکسید تیتانیوم بهترین گزینه است.
- اگر پوست چرب دارید و از آرایش استفاده میکنید، یک ضد آفتاب رنگی انتخاب کنید.